Juli 2019 – Rietveld in the picture is een kort filmpje over vaardorp het Rietveld, dat we hierbij alvast laten zien. De video is nog niet klaar, want hij wordt nog “ingepakt” met een korte tekst over geschiedenis, landschap en attracties van Vaardorp het Rietveld, plus enkele kenmerkende foto’s en een plattegrond van het gebied. Het wordt dus een mini-documentaire.

Het filmpje over het Rietveld maakt deel uit van een serie mini-documentaires die gemaakt worden van de mooiste plekjes in het landschap en de natuur van de gemeente Alphen a/d Rijn. De documentaires worden gemaakt in opdracht van het Bezoekerscentrum de Veenweiden in Park Zegersloot-Noord, dat daarvoor gesponsord wordt door de Rotary Clubs.

Het doel van de mini-documentaires is om bewoners van Alphen en streekgenoten te bewegen erop uit te gaan om deze mooiste plekjes te bezoeken. Daarom zullen de video’s vertoond worden op allerlei plekken waar mensen samen komen, zoals in het Bezoekerscentrum Veenweiden (in een permanente tentoonstelling), op andere plekken in de gemeente, zoals bij het VVV en websites zoals op #Alphen.linkt.