8 februari 2018 – Nadat de Rietveldbewoners ernaar gekeken hadden en er nog enkele kleine wijzigingen nodig waren ging de website op 1 februari 2018 on line. Natuurlijk had ik zelf een verzendlijst. Maar nadat de website eenmaal op facebook terecht was gekomen ging het hard: Binnen een week hadden 2200 personen de site bezocht!

En al snel begonnen ook reacties binnen te druppelen. Alleen maar positieve reacties, vooral van herkenning en trots. En van dankbaarheid ook omdat de geschiedenis van ‘een uniek gebied’ is vastgelegd. Je kunt hier maar een conclusie uit trekken: het Rietveld ‘leeft’ bij velen.                                                                                                                                          Eén reactie wil ik graag plaatsen, vooral vanwege de sfeer van vroeger, die eruit naar voren kwam:

Gisteren werd ik door mijn zus gewezen op de site over het Rietveld. Prachtig gedaan. Het roept veel herinneringen in mij op en nostalgische gevoelens borrelen bij me naar boven. Veel moois te zien, o.a. de mooie pentekening van het huisje Rietveld 11.  Ruim 60 jaar geleden heb ik daar regelmatig in gelogeerd. Mijn oma woonde er toen. Wassen in het slootwater vanuit het boenhok. ‘s Morgens wakker worden van de fluitende vogels en de boeren in roeiboten waarvan de spanen bij ieder slag een piepend geluid maakten. De stilte in de avonduren “hoor” ik nog steeds.  

Ik heb weer zin om nog eens terug te gaan. Ik las dat er voldoende mogelijkheden zijn om te overnachten.

Dank voor dit initiatief!  Getekend: Cees Stolwijk uit Amersfoort.

Ook enkele organisaties reageerden al snel: Het Boomkwekerijmuseum uit Boskoop; het Historisch Museum Hazerswoude en de Rijnlandse molenstichting (o.a. dank voor toezending en complimenten) en de gemeente Alphen aan den Rijn: ‘kennis genomen en met genoegen de website bekeken’. En: ‘het Rietveld is een bijzonder stukje cultuur-historisch landschap binnen onze gemeente’.