Om de paar jaar neemt het aantal overnachtingsmogelijkheden in het Rietveld toe. Maar vanaf april dit jaar zorgde de Tuin van Epicurus ineens voor een flinke uitbreiding met zowel een camping als enkele vakantiehuisjes. De Tuin van Epicurus is gelegen op de boomkwekerij van Frank van Tol tussen de Smitweg 40 en het Rietveld. Sara Verhoeff geeft hieraan leiding en doet dat in compagnonschap met Van Tol. Voorheen was zij werkzaam in het toerisme in Spanje, maar is nu dus voor zichzelf begonnen.

Sara Verhoeff

In de Tuin van Epicurus (een Grieks filosoof) staan rust, natuur en vrijheid centraal. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in de ruime opzet van de camping, de alom aanwezige natuur en de grote ontmoetingsruimte in de kas. Deze is gezellig ingericht met planten en brocante meubels, maar heeft ook een plek waar activiteiten mogelijk zijn op gebied van yoga en meditatie, sport, kunst en cultuur.

Het Tuinhuis aan het Rietveld

De camping bestaat momenteel uit 8 staanplaatsen, die deze zomer ‘boven verwachting’ waren bezet.

Hetzelfde geldt voor de twee vakantiehuisjes, waarvan er een direct aan het vaardorp is gelegen, prachtig in de natuur. De bezoekers van de camping waren volgens Sara vooral Nederlanders en meestal uit de omliggende steden; de belangstelling voor de vakantiehuisjes kwam niet zelden vanuit het buitenland. Om het bezoek aan de Tuin van Epicurus extra aantrekkelijk te maken, kunnen de bewoners beschikken over een fiets en een roeiboot. Beide zijn bij de prijs inbegrepen. Er zijn routes uitgezet en bezienswaardigheden in de omgeving zijn/ worden beschreven.

Kampeerders rond het kampvuur

De Tuin van Epicurus is nog in ontwikkeling, zo benadrukt Sara. Maar een eerste stap is gezet. Het is de bedoeling dat er nog 2 kamers (b&b’s) bijkomen voor de verhuur en wel in het woonhuis dat op het terrein is gelegen. Ook zal het aantal campingplaatsen in de toekomst nog worden uitgebreid tot een maximum van 15.

De ‘Tuin’ blijft nog even open en zeker tot eind oktober. Wie meer wil weten kan de website bezoeken: http://www.tuinvanepicurus.eu